Verduurzamen én je investeringsruimte voor kerntaken behouden?

Beste ondernemer of instellingsmanager,

  1. Zijn je jaarlijkse energiekosten hoger dan € 20.000?
  2. Heb je onlangs een energieadvies ingewonnen en een offerte aangevraagd bij je installateur en/of aannemer om je pand te verduurzamen?
  3. Wil je deze verduurzaming liever niet ten koste wilt laten gaan van de investeringsruimte voor je kernactiviteiten?

Wij zijn op zoek naar concrete praktijkcases voor een nieuw op te zetten publiek-privaat investeringsfonds. Dit fonds biedt energie-besparing-als-een-dienst. Daarmee kan je je verduurzamingsproject balansneutraal laten financieren.

Wat is energiebesparing-als-een-dienst?

Veel bedrijven en instellingen willen hun pand balansneutraal (off-balance) verduurzamen zonder dat dit ten koste gaat van de investeringsruimte voor hun kerntaken. Daarom ontwikkelt Stichting BespaarGarant momenteel samen met het Rijk (EZK en BZK) en diverse investeringsfondsen een energie-besparing-als-een-dienst model. Een publiek-privaat investeringsfonds investeert daarbij in je verduurzamingsproject (op diens balans) en brengt vervolgens een service-vergoeding bij je in rekening. 

Je huidige operationele kosten voor de geleverde energie verschuiven daarmee dus naar operationele kosten voor de bespaarde energie. Voordeel: je behoudt je investeringsruimte voor je kernactiviteiten, want het verduurzamingsproject heeft geen impact op liquiditeit en solvabiliteit.

Wie is BespaarGarant?

Stichting BespaarGarant is een initiatief van Techniek Nederland, Bouwend Nederland, NVDE, VNO-NCW en MKB-Nederland. Wij bieden een standaardmethode om gebouwen met een technische prestatiegarantie en desgewenst ook balansneutrale financiering te laten verduurzamen. Het is nadrukkelijk een open standaard, dus alle gekwalificeerde bouw- en installatiebedrijven, energie-adviseurs, banken en investeringsfondsen kunnen meedoen. Met elkaar maken we het op grotere schaal besparen van energie en reduceren van CO2-uitstoot bij bedrijven en maatschappelijke instellingen in Nederland eenvoudiger. 

Ben je geïnteresseerd?

Meld je dan aan voor een vrijblijvend gesprek via onderstaande knop:

Geplaatst in Geen categorie.