BespaarGarant Fonds

Je wilt jouw gebouw optimaal verduurzamen, maar niet ten koste van de investeringsruimte voor je kernactiviteiten.

BespaarGarant Fonds biedt jou de optie om je verduurzaming te financieren met je bespaarde energiekosten. Je betaalt een minimale eigen investering en vervolgens een vergoeding per bespaarde kWh. Daarmee behoud je jouw financieringsruimte voor andere belangrijke investeringen.

Je beschikt al snel over een groot budget. Betaal je nu bijvoorbeeld €2700 per maand voor je energienota, dan zijn je kosten bij niet verduurzamen over 30 jaar zomaar opgelopen tot €1 miljoen. Een mooi bedrag om mee aan de slag te gaan!

Dit fonds is tot stand gekomen met financiering van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en het Groenfonds.

Komt jouw project in aanmerking?

Voor het aanvragen van financiering van het BespaarGarant Fonds moet je aan vier criteria voldoen. Voldoe je niet aan één of meerdere van bovenstaande punten? Dan kun je alsnog contact met ons opnemen om samen te kijken of BespaarGarant iets voor jou en jouw bedrijf is.

  • Je kan voor lange termijn gebruik maken van je bedrijfspand (in eigendom of langdurige huur)
  • Je bedrijf bestaat ten minste 5 jaar;
  • Je hebt een positief eigen vermogen;
  • Je kunt zelf minimaal 10% van de verduurzamingsmaatregelen betalen

Daarnaast zijn er natuurlijk eigenschappen van je project die we uitgebreid bekijken. Denk aan de precieze begroting die je uitvoerende partij heeft uitgebracht of het besparingspotentieel van de maatregelen. Hiervoor hebben we documenten en details nodig die we per aanvraagstap aan je zullen vragen.

Hoe werkt het precies? 

Je maakt samen met een uitvoerende partij een verduurzamingsplan. Hierbij volg je de stappen van de BespaarGarant methode. Dit leidt tot een energieprestatiecontract.

BepaarGarant Fonds betaalt de facturen voor de werkzaamheden aan de uitvoerende partij. Je betaalt gedurende de looptijd van het energieprestatiecontract een vergoeding per bespaarde kWh aan het BespaarGarant Fonds. En daarna betaal je niks meer voor deze bespaarde kWh’s. Over de economische levensduur van het project zijn je kosten per bespaarde kWh lager dan je kosten per geleverde kWh. Je bespaart dus energie én operationele kosten.

Zo verschuiven dus (een deel van) de kosten voor geleverde energie, naar kosten voor bespaarde energie.  We noemen dit: energiebesparing als een dienst.  Hiermee blijven het operationele kosten en wordt het geen lening die je op je balans moet nemen. Belangrijkste voordeel: je kunt je pand verduurzamen met behoud van je solvabiliteit en daarmee de investeringsruimte voor je kernactiviteiten.

Wil je hier meer over weten?

Vraag dan nu een adviesgesprek aan met een van onze financieringsexperts. Of lees onze bijsluiter.