Provincie Gelderland subsidieert energiegesprekken voor Gelderse vrijetijdssector

KHN Gelderland, HISWA-RECRON, Provincie Gelderland en Gelderse ondernemer Martin Bes lanceren de campagne

Stichting BespaarGarant is een nieuwe samenwerking aangegaan om ondernemers in Gelderland te helpen verduurzamen. Als onderdeel van de campagne ‘Duurzaam Gastvrij Gelderland’ gaan horeca- en (water)recreatieondernemers de BespaarGarant methode gebruiken. Het doel van de campagne is om deze ondernemers aan de slag te laten gaan met energiebesparing en verduurzaming in de bedrijfsvoering.

Op 16 maart startte de campagne officieel bij de bijeenkomst “Beleef het in Gelderland” van de provincie Gelderland. De Provincie Gelderland maakt de campagne mede mogelijk en dat is niet zomaar legt Sander Wind van KHN Gelderland uit: ‘Voor de provincie Gelderland is een gezonde en duurzame vrijetijdssector belangrijk. In onze provincie hebben we namelijk mooie bedrijven met een lange historie. En veel van die bedrijven hebben een uniek energievraagstuk.’  KHN Gelderland is samen met HISWA-RECRON de drijvende kracht achter de campagne.

De ‘Duurzaam Gastvrij Gelderland’ campagne gaat het bestaande aanbod op het gebied van energiebesparing en verduurzaming voor de branches toegankelijker en duidelijker maken. Onderdeel hiervan is het gratis energiegesprek via Stichting BespaarGarant dat door de Provincie Gelderland gesubsidieerd wordt. Stichting BespaarGarant heeft veel kennis en ervaring op het gebied van verplichte besparing, wegnemen van technische risico’s en slimme financiering. Door de BespaarGarant methode kunnen ondernemers zonder zelf te investeren al direct stappen zetten in de verduurzaming van hun gebouwen. Dat gaat Gelderland niet alleen helpen besparen, ook de gasten van de Gelderse vrije tijds sector kunnen daardoor op nog meer plekken duurzaam verblijven.

Wil jij aan de slag in jouw regio met de BespaarGarant methode? Dan lees je hier meer of plan direct een adviesgesprek.

Geplaatst in Geen categorie.