Tijdelijk gratis BespaarGarant begeleiding voor Overijsselse bedrijven

Je bent ondernemer in Overijssel en wilt jouw pand verduurzamen. Maar hoe weet je dat het een goede investering is? Wat is de beste financieringsvorm voor het project? En ga je het nou eigenlijk wel of niet terugverdienen?

De provincie Overijssel biedt tijdelijk een gratis financieel advies en begeleidingstraject aan ter waarde van €1.750,- exclusief btw. Hierbij werkt de provincie samen met de Stichting BespaarGarant. Een ervaren en onafhankelijke projectbegeleider van BespaarGarant begeleidt je stap voor stap in het verduurzamen van jouw bedrijfspand en de financiering daarbij.

Wat is BespaarGarant?

Stichting BespaarGarant is een initiatief van Techniek Nederland, Bouwend Nederland, NVDE, VNO-NCW en MKB-Nederland. Gezamenlijk introduceren zij een methode om gebouwen te laten verduurzamen met een (technische) prestatiegarantie en indien gewenst ook slimme financiering uit de lagere energiekosten. Bekijk ook de video ‘BespaarGarant in 1,5 minuut’.

Hoe werkt het?

Het traject bestaat uit de volgende stappen:

  1. Inzicht in besparingsmogelijkheden
  2. Plannen en begroten
  3. Financieren
  4. Contracteren
  5. Opleveren
  6. Monitoren

Wat levert het je op?

  • Gemak: besparen van energie is best lastig, dat wordt met BespaarGarant veel makkelijker
  • Vertrouwen: je wilt erop kunnen vertrouwen dat de investering zich ook daadwerkelijk terugverdient doordat de techniek gegarandeerd is
  • Financiering: je wilt de energiebesparende investering slim financieren uit de lagere energiekosten, zodat die niet ten koste gaat van de investeringsruimte. 

Het is nadrukkelijk een open standaard, dus alle gekwalificeerde bouw- en installatiebedrijven, energieadviseurs en financiers kunnen meedoen. Je kunt de verduurzaming desgewenst dus gewoon door jouw vertrouwde huisinstallateur of huisaannemer laten uitvoeren, nadat zij bij Stichting BespaarGarant een training hebben gevolgd.

Tijdelijke subsidie

Je kunt van deze tijdelijke subsidie gebruik maken als:

  • Je gebouw is minstens al een jaar voorzien van slimme energiemeters op de hoofdaansluitingen.
  • Je al een energie-advies hebt laten opstellen door een erkend EP-U adviseur.
  • Daaruit blijkt dat je € 500 energiekosten per maand of meer kunt besparen.
  • Je nu echt aan de slag wilt met het benutten van jouw besparingspotentieel en je daarbij graag deskundig en onafhankelijk ontzorgd wilt worden.

Wees er snel bij want er worden maximaal 25 BespaarGarant projecten gesubsidieerd. Meld je nu direct aan voor een vrijblijven adviesgesprek om jouw mogelijkheden te bespreken via deze link.

Geplaatst in Geen categorie.